Wystartowały rezerwacje na Restaurant Week. Odbędzie się w formule zero waste
Restaurant Week jest wydarzeniem, które ma na celu przede wszystkim promocję niezależnej sceny kulinarnej w Polsce. Ma on przybliżyć gościom wizerunki w restauracji w ich najlepszym, festiwalowym wydaniu. W tym roku festiwal ma też jeszcze jedną misję, jego celem jest wsparcie restauracji, które przecież znacząco ucierpiały w związku z pandemią koronawirusa.
Festiwal ma specyficzną formę. Podejmuje on współpracę z restauracjami z różnych miast, które następnie serwują gościom trzydaniowy posiłek – przystawka, danie główne oraz deser. Cena za jedną osobę wynosi 59 zł. Warto zwrócić uwagę, że w trakcie rezerwacji dokonuje się także wyboru menu, więc żadne jedzenie się nie zmarnuje.
Zapowiedziane są także konkursy z nagrodami oraz darmowy koktajl dla każdego gościa
We Wrocławiu Restaurant Week odbędzie się 9 czerwca, natomiast rezerwować można już teraz. Będziemy w jego ramach mogli pójść do takich restauracji jak: Enigma RestoBar Wrocław, Art Hotel Wrocław, Folgujemy oraz Vertigo Jazz Club.