4. edycja Wrocławskiej Fety: Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Sprawdź szczegóły kulinarnej uczty
9 i 10 kwietnia Centrum Kongresowe przy Hali Stulecia wypełni się kuszącymi aromatami, a co za tym idzie – kulinarnymi atrakcjami i degustacjami. 4. edycja Wrocławskiej Fety: Festiwalu Piwa, Wina i Sera potrwa cały weekend – sobota od 12:00 do 22:00, niedziela 12:00 – 20:00.
Zobacz: Ranking 50 najlepszych restauratorów. Jakie wrocławskie lokale znalazły się na liście?
Wystawcy
Wrocławska Feta dostarczy wielu kulinarnych doznań. Goście będą mieli okazję sięgnąć po piwne specjały, rozsmakować się w rzemieślniczych serach i upolować doskonałe wino. Oprócz degustacji, w strefie Stowarzyszenia Piwowarów Domowych odbędzie się konkurs na próbkach aromatyczno-smakowych, a także pokaz warzenia piwa połączony z prezentacją sprzętu do warzenia tego zacnego trunku.
Piwo:
- Browar Złoty Pies
- Browar Piwo z Żuka
- Browar Browarka
- Browar Perun
- Browar Cztery Ściany
- Browar Caminus
- Browar Lobster
- Browar Turek
- Browar Karuzela
- Browar Cześć Brat
- Browar Piwex
- Browar Rojber
- Browar Opolski
- Browar Spirifer
- FAM.
- Oktobeerfest
- DARS Premium Beer & Wine
Wino:
- Winnica Jania
- Winnica Adoria
- Winnica L’Opera
- Winnica Moderna
- Winnica Silensi
- Winnica Otok
- Winnica Kindler
- Winnica Sandomierska
- WineSpot
- Vinori
- Miodostynia Dziki Miód
Ser:
- Hellimpol Sery Cypryjskie
- Ahser Anna Smreczak
- Sernica Dolnośląska
- Kozi Dar Chudoba
- Obwarzanki Krakowskie
- Bacówka na Hali Majerz
- Serotonina
- Sery Sandomierskie
- Ser jest Ser
- Formacja Raclette