Wrocławianin w programie MasterChef. Magda Gessler zachwycona stekiem przygotowanym przez Dominika Czeronka
Wrocław może pochwalić się własną reprezentacją w najnowszej edycji programu MasterChef. 21-letni Dominik Czeronek przekonał jury swoim daniem popisowym, przez co ze studia wyszedł w białym fartuchu.
Zachwycił jury stekiem z tuńczyka
Dominik Czeronek jako swoje popisowe danie przygotował stek z tuńczyka z sosem z papryki, pomidorów i czerwonej cebuli w towarzystwie z puree z buraka oraz soczewicą z curry. Jak się okazało Dominik trafił idealnie w gusta Magdy Gessler:
Czekałam, żeby ktoś połączył tuńczyka z pomidorem i papryką. Do tego ta soczewica. To jest danie bardzo spójne, bardzo południowe, zjadłam je z przyjemnością.
– zachwalała Magda Gessler
To jest bardzo dobre danie. Bardzo lubię paprykę, soczewicę. Co do tuńczyka – powinien mieć trochę więcej delikatności. Dodatki bronią całości
– skomentowała Ania Starmach
Danie zagwarantowało mu miejsce wśród finałowej piętnastki najnowszej edycji programu MasterChef. Kolejny odcinek z udziałem wrocławianina już w następną niedzielę, 11 września, o godzinie 20:00 na TVN-ie.
Dominik Czeronek studiuje marketing w Wyższej Szkole Bankowej. Wcześniej uczył się w Technikum Gastronomicznym nr 9 przy ul. Kamiennej.